Toepassingen

Communicatievaardigheden

Soft skills worden veelal on the job geleerd, door interactie met klanten en collega’s. Soft skill trainingen kunnen lastig zijn, omdat alle mensen anders zijn en verschillend reageren in specifieke situaties.

Virtual Reality biedt uitkomst hierbij, doordat er verschillende ‘routes’ zijn waarvoor gekozen kan worden. Elke route is gekoppeld aan een consequentie van handelen. Het is daarbij erg leerzaam om alle routes uit te proberen om te ervaren wat het doet.

Vooral bij veranderde omstandigheden is het relevant om bij de tijd te blijven wat betreft soft skills. Dat kunnen bijvoorbeeld trainingen zijn op het gebied van leiderschapsvaardigheden, gesprekstechnieken of veerkracht/weerbaarheid.

Zo blijkt uit onderzoek van PwC dat mensen die training hebben gevolgd middels VR:

Veiligheidstrainingen

Medewerkers worden virtueel overgebracht naar een levensechte situatie waar gevaar en ongevallen schuilen. Dit zijn levensechte situaties waar getraind kan worden op veiligheidsaspecten.

Virtual Reality leent zich uitstekend voor gezondheids- en veiligheidstrainingen. Traditionele rollenspellen kunnen sommige aspecten nabootsen maar beiden geen complete levensechte ervaring die tevens te schalen is. Omdat alles gefilmd is in 360 graden video, ervaart men daadwerkelijk stress in spannende situaties.

Van protocollen bij brand of eerste hulp, Virtual Reality wordt wereldwijd ingezet in verschillende sectoren ter verbetering van gezondheids- of veiligheidstrainingen.

Zo blijkt uit diverse onderzoeken dat mensen die getraind zijn middels VR informatie beter onthouden en minder fouten maken in werksituaties.

Professioneel handelen

Professioneel handelen is voor elk beroep van essentieel belang. De weg naar professioneel handelen is een die gepaard gaat met tijd, fouten en kosten. Virtual Reality is een mogelijkheid om die weg een stuk korter te maken. Fouten maken in de virtuele wereld hebben bijvoorbeeld geen echte consequenties, waardoor ze omarmt kunnen worden. Fouten maken wordt opeens erg functioneel om te leren.

De kosten van fouten in VR zijn te verwaarlozen in tegenstelling tot echte kosten die gepaard kunnen gaan met fouten. VR is vooral nuttig in situaties waar fouten kostbaar kunnen zijn of waarbij mensen het eng vinden om echte fouten te maken en waarbij fouten maken gepaard gaat met een eventuele lagere zelfwaarde.

Met VR zijn situaties na te bootsen waarbij mensen fouten mogen maken en direct feedback ontvangen. Dat kan direct in VR of met een collega zodra de bril af is.

Uit onderzoek van Capgemini 82% van organisaties die gebruik maken van VR/AR voor trainingsdoeleinden geven aan dat het aan hun verwachtingen voldoet of zelfs overtreft.

Een onderzoek bewees in 2018 dat 360 graden video technologie een krachtig leermiddel is omdat het mensen in omgevingen kan plaatsen die normaal gesproken praktisch niet of nauwelijks te realiseren zijn.

Bewustzijn vergroten

Verandering in houding en gedrag begint met de wereld door een nieuwe bril te te bekijken. Door een nieuwe ervaring mee te maken door bijvoorbeeld een situatie te ervaring door de ogen van een ander. Of de consequenties te ervaren van verandering.

Wij hebben bijvoorbeeld succesvol een beleving gemaakt door de ogen van een laaggeletterde. We bekijken verschillende situaties door de ogen van iemand die de taal en rekenen niet helemaal vaardig is. Het doel daarbij is om bijvoorbeeld een laaggeletterde collega te herkennen en vervolgens te erkennen. ‘Ik wist helemaal niet dat zij het zo lastig kunnen hebben in situaties die voor mij vanzelfsprekend zijn’, is de reactie vaak.

Zo zijn er verschillende toepassingen te bedenken waar een groter bewustzijn voor verandering van houding en gedrag kan zorgen. Denk daarbij aan herkennen van autisme, brandveiligheid, klimaatverandering etc.

Hier een mooi van een VR video met als doel om het bewustzijn rondom het behoud van koraalriffen te vergroten:

Assessment

Hoe kunnen we klantgerichtheid van medewerkers meten? Of een leiderschapsstijl in kaart brengen van het management?

Data gerichte assessment is van belang om objective keuzes te kunnen maken met relevante meetcriteria. Assessment kan al gauw inconsistent zijn indien het onderhevig is aan menselijke beoordeling. Interviews geven vaak onvoldoende beeld in iemands handelen. Daarnaast kunnen    interview vragen anders geïnterpreteerd worden door verschillende mensen. Dat alles vertroebeld het beeld wat betreft iemands functioneren.

Tegenwoordig kunnen assessments afgenomen worden met Virtual Reality. De kijker/doener  wordt in situaties geplaatst waarbij met behulp van interactie iemands houding of gedrag gemeten kan wordt.

Met behulp van relevante data kunnen er diverse analyses erop worden losgelaten worden die het functioneren van een persoon kunnen voorspellen. Denk eens aan zaken zoals taakvolwassenheid, karaktertrekken, communicatiestijl en klantgerichtheid.

Een assessment kan bijvoorbeeld uitstekend ingezet worden als onderdeel van het sollicitatieproces. Daarbij kan gekozen worden om in de rol van de klant te kruipen, medewerker of een observator.

Virtuele excursie / tour

Vanuit huis op excursie of gaan of een rondleiding krijgen. Dat is een van de coole mogelijkheden van Virtual Reality. Uit onderzoek blijkt dat de vastgoedmarkt VR steeds meer aan het omarmen is. Denk eens aan huisbezichtigingen of bouwplaatsen die bezocht kunnen worden.

Zo kunnen bijvoorbeeld infrastructurele projecten mooi in beeld gebracht worden, die beschikbaar gesteld kunnen worden aan stakeholders.

Andere mogelijkheden zijn natuurfilms voor oudere mensen die niet goed ter been zijn, een tour door de stad voor toeristen of een rondleiding door een fabriek voor nieuwe medewerkers.

Event

Virtual Reality biedt een mogelijkheid om een event vanuit het middelpunt mee te maken. Net zoals bij fysieke aanwezigheid kan er alle kanten op gekeken worden of zelfs vanuit verschillende invalshoeken.

Op deze manier kunnen belangrijke momenten realistisch (en eventueel interactief) herbeleefd worden. Denk eens aan een bruiloft, begrafenis, diploma-uitreiking, zakelijke bijeenkomst etc.

Deze VR video’s kunnen makkelijk gedeeld worden met collega’s, klanten, familieleden of vrienden overal ter wereld. Het werkt immers via mobiele telefoon of een VR headset. Virtual Reality biedt een ervaring die foto’s of platte video’s niet aan kunnen tippen. Aantal voordelen op een rij om een event op VR vast te leggen: 

Hierbij een mooi voorbeeld van een bruiloft dat in VR te bekijken is:

Vraag een demo aan!

Om een goed beeld en een gevoel te krijgen van de mogelijkheden van Virtual Reality tonen wij u een passende demo voor uw type organisatie of vakgebied en beantwoorden wij al uw vragen. U kunt zelf een demo inplannen via de onderstaande knop.

‘Je weet het pas als je het ziet’ – Johan Cruijff